Corona richtlijnen m.i.v. 28 november 2021

Nieuws

Corona richtlijnen m.i.v. 28 november 2021

6 nov.jpg

wijzigingen coronaregels per zondag 28 november

Beste klant,

Bij Sportfondsen vinden wij de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers belangrijk. Zwemmen en sport in het algemeen maakt onderdeel uit van een gezonde levensstijl. In een veilige omgeving, daarom volgen wij de richtlijnen van de overheid om het aantal coronabesmettingen te beperken. Wanneer de huidige richtlijnen veranderen, dan zullen wij die volgen en hierover via onze website en social media informeren.

Wij, alle bij Sportfondsen aangesloten zwembaden, volgen het officiële protocol Verantwoord Zwemmen (versie 8.1) dat is opgesteld door de Wizz (Vereniging van Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen) namens de gezamenlijke partijen in de zwembadbranche en in overleg met het ministerie van VWS. Andere initiatieven of onofficiële protocollen, zoals die van de NSWZ, volgen wij NIET.

Vrijdag 26 november hebben de minister president en de minister nieuwe maatregelen aangekondigd die ertoe moeten leiden dat het aantal besmettingen heel snel afneemt. De belangrijkste maatregel is de sluiting in heel veel sectoren tussen 17 en 5 uur vanaf zondag 28 november.

Ook wij dragen ons steentje bij aan het omlaag brengen van de besmettingscijfers en sluiten vanaf zondag 28 november iedere dag om 17 uur de deuren van onze accommodatie. Dat is noodzakelijk, maar we vinden het niet leuk. Net nu we veel van onze vaste bezoekers weer in onze accommodatie terugzien, moeten we onze activiteiten na 17 uur stopzetten.

Dat betekent ook dat je in onze accommodatie overdag wel welkom bent

- tussen 5.00 en 17.00 uur (afhankelijk van de openingstijden),

- met een coronatoegangsbewijs,

- met een mondkapje (behalve in de zwemzaal)

- wanneer je 1,5 meter afstand van elkaar houdt.

Dit houdt voor ons zwembad het volgende in:

 • Alle aqua sporten, banenzwemmen en recreatiefzwemmen voor 17.00 uur is weer op inschrijving. Om iedereen de gelegenheid te geven om deel te nemen aan de activiteiten kunt u maximaal een week van te voren inschrijven.
 • Met de ouders van de kinderen waarvan de lessen vervallen nemen wij contact op om indien mogelijk een andere lestijd aan te bieden.
 • De zwemvaardigheidlessen en A/B groep van donderdag en het dames zwemmen (dinsdag)vervallen helaas.
 • De C lessen na 30 november vervallen (nakijken C woensdag is op dinsdag 7 december om 16.00 uur)

Coronatoegangsbewijs

Zwemmers en aquasporters boven de 18 jaar moeten een QR code en een legitimatiebewijs of zwempas laten zien voor zij het zwembad ingaan. Zonder geldige QR code kunt u dus helaas niet zwemmen.

Zwemles:

- Het terras is weer gesloten.

- Alle ouders/begeleiders moeten een geldige QR code en legitimatiebewijs laten zien.

Dit heeft enkele vervelende gevolgen vandaar hieronder wat tips:

 • Om lange rijen bij de kassa te voorkomen, kom op tijd. Bent u heel erg vroeg dan mag u na het scannen van de QR code en betalen van de les in de hal wachten. Of iets eerder uw kind gaan omkleden.
 • Moet u betalen of hebt u vragen doe dat na het scannen van de QR en het omkleden van uw kind. De receptie heeft dan genoeg tijd voor u.
 • Hebt u geen geldige QR code probeer dan iemand te vinden met een geldige code (grootouders, vrienden oppas) om uw kind te begeleiden. Lukt dat niet vraag dan een ouder van een kind dat in dezelfde les zwemt uw kind te helpen.
 • Lukt dit niet dan kunt u de leskaart van uw kind stop zetten en zolang deze maatregel duurt uw kind niet laten zwemmen. Als de maatregel weer wordt ingetrokken (en deze langer dan een maand heeft geduurd) dan nemen wij contact met u op om te kijken of er in de les van uw kind nog ruimte is of dat we naar een andere oplossing moeten zoeken. (de lessen op de kaart blijven geldig).
 • U verlaat de kleedkamer zo snel mogelijk, de kinderen mogen zelf naar de bank in de douche gaan
  (zo snel mogelijk dus, voor wij de kinderen roepen).
 • Publiek bij het afzwemmen moet een QR code laten zien en een legitimatiebewijs voor ze de zwemzaal ingaan.

Dit is helaas de enige manier waarop wij de zwemlessen door kunnen laten gaan.

Recreatiefzwemmen zondagochtend:

Ook voor het recreatiefzwemmen is een geldige QR- code en legitimatiebewijs verplicht.

 • mondkapje in de kleedkamers verplicht.
 • u houd de 1.5 m afstand van de mede bad gebruikers.
 • u verlaat het gebouw door de aangegeven route.
 • reserveren is verplicht.

Het spijt ons heel erg dat we weer met allerlei regels moeten gaan werken maar het is de enige manier om de zwemactiviteiten aan te kunnen bieden.

Heeft u vragen dan kunt u altijd bij de receptie terecht. Liefst telefonisch tijdens openingstijden van de receptie of per mail.

Team Sportfondsenbad Monnickendam

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.