Zwemles informatie A,B en C

Zwemles informatie A,B en C

Zwemles in Sportfondsenbad Monnickendam

Zwemles speciaal onderwijs - header.jpg

Zwemles informatie A,B en C

In het Sportfondsenbad Monnickendam wordt aan kinderen vanaf vier jaar zwemles gegeven.
Wij hebben voor het A diploma 3 les mogelijkheden. Uw kind zwemt:

  • 1 x 45 minuten per week (groepsles)
  • 1 x 45 minuten per week (privéles), 2 privélessen per week is mogelijk.

Klikt u onderaan op de roze button voor meer informatie.


Zwem-ABC

De leerlingen worden opgeleid voor het nieuwe Zwem-ABC. Dit betekent onder meer dat de leerlingen (meestal) zonder onderbreking door kunnen gaan voor het B- diploma. Hetgeen de kinderen leren, wordt steeds verbeterd en uitgebreid tot en met het C-diploma. De vaardigheden die uw kind beheerst bij het A- diploma zijn voldoende om veilig te spelen en te zwemmen in een eenvoudig zwembad (niet te druk en zonder recreatieve attributen zoals glijbanen en wildwaterstromen). Bij het behalen van het B- diploma kunnen de kinderen in grote recreatieve baden veilig spelen en zwemmen. Voor zwemmen in buiten water is het halen van minimaal een C- diploma aan te raden. De periode die uw kind nodig heeft om het diploma te halen is verschillend en onder meer afhankelijk van leeftijd, aanleg, concentratie en het plezier dat uw kind aan de lessen beleeft. Ook is het belangrijk dat uw kind zoveel mogelijk alle lessen bezoekt. De kinderen zwemmen vanaf het eerste bad regelmatig met kleding. Het rooster en de kledingeisen zijn te vinden bij de receptie en op onze nieuwspagina.

Diploma A

Voor het A-diploma doorlopen de kinderen 3 baden. Tijdens dit traject wordt voortdurend het niveau bekeken. Op basis van overgangsnormen stromen de kinderen door naar het volgende bad. Bij alle zwemlessen gebeurt dit op individuele basis. De duur van de opleiding is moeilijk aan te geven. Per leerling kan dit verschillend zijn, want ieder kind heeft een eigen persoonlijkheid. Belangrijk zijn o.a.: aanleg, aanvangsleeftijd, regelmaat, plezier en de concentratie van uw kind.

Wij werken volgens de zwemles methode van Sportfondsen Nederland. Hier vind u meer informatie Nijlpaard Jip


Afzwemmen
Het afzwemmen vindt altijd op een zaterdag plaats (uitzondering is de laatste keer voor de zomervakantie dan zwemmen we af op vrijdagmiddag). Elke eerste week van de nieuwe maand wordt er afgezwommen voor het A-en B- diploma. Voor het C- diploma wordt er om de maand afgezwommen. Bij het inplannen houden wij zoveel mogelijk rekening met vakanties en speciale dagen. Dit is echter niet altijd mogelijk omdat we regelmatig willen afzwemmen en wij de kinderen de kans willen geven om tussen de afzwemdata hun zwemniveau te verbeteren

Maximale groepsgrootte
A-diploma:

  • 12 leerlingen groepsles
  • 4 leerlingen privéles (1×45 min. per week)

B-diploma

  • 14 leerlingen groepsles
  • 6 leerlingen privéles

C-diploma

  • ​15 leerlingen

Inschrijven voor de zwemles
Inschrijven is mogelijk vanaf 3,5 jaar. Inschrijven kan via onze Webshop Monnickendam - Inloggen (nexusportal.nl) . Bij aanmelding van uw kind is het mogelijk dat uw kind eerst op een wachtlijst wordt geplaatst, uw kind wordt daarna opgeroepen . Op zondagochtend vanaf 10:00 uur is er recreatief zwemmen. Komen jullie alvast een keer vrij zwemmen? Zo kan het kind alvast kennismaken met het zwembad.

Met korting recreatief zwemmen
Kom eens met de kinderen naar het gezellige familie zwemmen op zondagochtend van 10.00 – 12.00 uur. Kinderen in het bezit van een geldige leskaart hebben dan 50% korting. Wij raden dit aan zowel als voorbereiding op de zwemles als gedurende de zwemlessen om het plezier in het zwemmen te vergroten.

Ziekte
Indien de verwachting aanwezig is dat uw kind langer dan 14 dagen ziek is, kunt u aanspraak maken op verlenging van de leskaart. U dient aan het begin van de ziekte dit aan ons te melden. Ook bij eenmalig missen van een les stellen wij het op prijs als u uw kind afmeldt.

Voorbereiding op de les
Wij verzoeken u de kinderen niet eerder om te kleden dan 10 minuten voor het begin van de les. De kinderen zijn verplicht voordat de les begint gebruik te maken van het toilet en de douches. Alleen dan zijn wij in staat de allerhoogste kwaliteit zwemwater te garanderen. De ouders worden verzocht bij de kinderen in de kleedruimte te blijven totdat het instructiepersoneel de kinderen komen halen.

Uitval van lessen
Tijdens feestdagen (en op 31 december) is het bad gesloten en worden er geen lessen gegeven. Voor het uitvallen van deze zwemlessen wordt geen compensatie gegeven. Tijdens de zomervakantie zijn wij de eerste 3 weken gesloten en stoppen de zwemlessen, De laatste 3 weken zijn we geopend volgens het normale rooster. Tijdens de korte schoolvakanties gaan de zwemlessen gewoon door.

Zwemles kleine groep - header.jpg
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.